sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Venice of the East & Bollywood

Jätin Pushkarin taakseni ja jatkoin matkaani muutaman inkkarin kanssa taxilla kohti vieressä sijaitsevaa Ajmeria, josta otin junan kohti Udaipuria. Udaipur on eteläisessä Rajasthanissa sijaitseva romanttinen palatsikaupunki, jota sanotaan myös Intian Venetsiaksi. Useat pitävät Udaipuria Intian kauneimpana kaupunkina. Varsinkin pariskuntia näkee herkissä tunnelmissa useilla kattoterasseilla, jotka avautuvat kaupungin ylle. Kattoterassien valkokankailla näkyy myös joka ilta vuonna 1983 valmistunut James Bond - Octopussy, koska kyseinen pätkä on osittain kuvattu Udaipurissa.



Majoituin pieneen Guest houseen lähelle Lal ghattia, josta irtosi huone vain 200 rupialla. Guest housen ravintolan kattoterassilta avautuu illalla hienot näkymät joka suuntaan - vieressä lipuva joki virtaa kiirettömästi ja palatsit loistavat pimeydessä luoden veteen maagisen heijastuksen.
Uudenvuodenaattona keräännyttin guest housen asukkaiden ja paikallisten kanssa kattoterasille juhlimaan ja tanssimaan uuttavuotta bollywood-tyylillä! Seuraavan aamuna pakkasin kamat ja otin yöbussin kohti legendaarista Bombayta.

Mumbai (Bombay) on Intian suurin kylä yli 18 miljoonalla asukkaalla. Ruuhkia, saasteita ja köyhyyttä löytyy runsaasti. Äärimmäisenä esimerkkinä Dharavin slummi, joka on koko Aasian suurin slummi. Dharavin eksaktia ihmismäärää on vaikea sanoa, koska jengiä lappaa päivittäin slummiin ovista ja ikkunoista. Joidenkin arvioiden mukaan Dharavissa asustelee jopa 5 miljoonaa slummilaista. Toisaalta Mumbai on myös Intian finanssikeskus. Katukuvassa näkee myös paljon kiiltäviä pilvenpiirtäjiä, sekä salkkuja pyöritteleviä investointipankkiireita. Tuloerot huitelevat käsittämättömissä atmosfääreissä.



Huoneet on parasta varasta etukäteen, koska halpoja majoituksia ei tunnu löytyvän kovinkaan helposti. Varasin majoituksen mumbailaisesta lähiöstä - Chemburin kaupunginosasta, jonne majoituin kahdeksi päiväksi. Valinta oli hyvä, koska Chembur on Bombayn mittakaavalla hieman rauhallisempi. Käynti Colaban ja Fortin alueella (Mumbain keskustassa) osoittautui pettymykseksi - mitään nähtävää kun ei oikeastaan ollut. Keskustassa oli vain lohduttoman paljon brittiläisiä turisteja kuvailemassa toisiaan pokkareilla Gateway of Indian ja Taj hotellin edessä. Palasin välittömästi takaisin lähiöön, jossa söin myös elämäni parhaat intialaiset tandoorimätöt. Parin päivän jälkeen matka jatkui kohti etelää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti